0704334545

Valpar planeras 2024

Dåra (SE VCH Korpklons Flinta) parades med Thor (Tullyah Jake) i vecka 10. Går allt vägen blir det valpar i v 19, alltså i mitten av maj, med leverans i mitten av juli.   
Dåra (Korpklons Flinta) är född 2017. Hon är en lugn, sansad och mjuk tik som arbetar förnuftigt. Hon har gott om egen vilja, vilket gagnar henne i jakten. Hon används som apportör, eftersökshund och stöthund. Dåra är viltspårchampion och har 1 Ökl på B-prov.
Dåra har ED 0, HD A och är hereditärt fri från prcd-PRA. Hon är fritestad från STGD-PRA – Stargardt disease – ABCA4-genen. Hon är en stark och frisk hund. 
Dåra har en kull född 2022.  En av valparna blev viltspårchampion före ett års ålder och  har liksom sin mor och sin morbror tävlat i viltspårsSM för spaniels och retrievers.  Valparna i denna kull har ett stort viltintresse och är sansade och trevliga i vardagen.  De är också okomplicerade att ha med överallt, vilket vi tycker är viktigt.
Thor beskrivs såhär av sin ägare Lotta Fornås:
"Jag köpte in Thor från Irland när han var 17 månader gammal. Thor har allt man kan önska; han är följsam, vacker, supersnäll och har alla retrieverns egenskaper på plats. Han är hårtgående, spontan på allt vilt, har mycket energi och skyr inga terränger. Förutom att vara en fantastisk jakthund så är han självklar i vardagen. Snäll med alla människor och djur, stabil i alla miljöer och min myspelle hemma.
Jag och många med mig slås av hur trevlig Thor är. Just det trevliga temperamentet är oerhört viktigt att värna, och det är inte längre så självklart hos en labrador som man kan tro. Thor har ovanligt många valpar och hos dem ser vi bra hälsostatistik och en social och miljömässig trygghet. Just därför anser jag att det är rimligt att använda denna hane också till Dåra. Jag ser fram emot kullen!
Vi förväntar oss starka och användbara valpar med ett trevligt temperament.
Nedan ser du tre bilder på Dåra (till vänster) och tre bilder på Thor (till höger).


Vi säljer valpar främst till dem som ämnar jaga eller gå jaktprov. Är du intresserad av en valp i en framtida kull? Maila oss!
Maila oss