0704334545

Korpklons Kennel

Kenneln startades 2001 med en kull på Oves första labbetik Elsa, Mandylike's Useful. I hennes sista kull behöll vi Doris, en mörkgul snygg tik med riktigt fina jaktegenskaper. Efter Doris sparade vi Billie, en svart tik som var en duktig viltfinnare. Efter henne sparade vi Dåra, som vi planerar att avla på.
Vi avlade också vi på Marias första labbetik Märta, SEJCH Iliades Eleusis. Vi behöll Tea, Korpklons Vittra, som var en mycket duglig tik. Tyvärr fanns det både viss sjuklighet och mindre stabil mentalitet i den tiklinjen, så den avslutades efter Tea.
Idag har vi två tikar av olika linjer: Dåra som vi avlar på, och Böna som är en ren jakt- och provhund. Vi har också en fodertik efter Dåra, som vi hoppas kunna avla på längre fram.  
Kennelns mål: Vi vill ha trygga och stabila hundar som kan hänga med på allt vi hittar på och som kämpar på i hettan på duvjakten, i vatten med isskorpa på senhöstens andjakter och på gåsjakten och kråkjakten. Vi vill ha dugliga spårhundar som hjälper oss finna det påskjutna klövviltet och vi vill kunna stöta med våra hundar. De ska kunna byta förare utan problem vid behov. De ska förstås vara trevliga familjehundar som hänger med i vardagen och välkomnar alla

Maila Korpklons kennel

Namn E-post Meddelande Skicka in

Kontaktuppgifter

Broddstorp 15, 56393 Gränna

0704334545

maria.cedersmyg@telia.com