Våra labradorer

Korpklons GunPowder ”Swish”

Swish (stamtavla) är född 2018 och är halvbror till Dåra. Han är en glad fyr med ett stort viltintresse och ett bra grepp. Swish är rörlig och tidigt utvecklad kroppsligt. Han ska bli husses egen jakthund snarare än provhund.

Vixiepictus Dove ”Illa”
(2 Nkl B-prov, Gk Akl viltspår)

”Illa” (stamtavla) är född 2018 i Danmark och har mycket välmeriterade föräldrar. Hon är en pigg, smart och vaken tik. Hon är arbetsvillig och har ett bra viltintresse med ett väl anpassat viltgrepp. Hon har varit med på andjakt och på fasanjakt i Danmark. Hon jobbar med hög intensitet men ändå med näsan på, precis som man vill ha det.
Illa har gått två Nkl-prov i år. Tyvärr låg båda i anslutning till hennes löp, och hon var mer påverkad av det än jag begrep. Hon var därför inte så fokuserad att det räckte till ett första pris, men jag vet att hon kan göra det riktigt bra. Hon känns mycket lovande. Nästa år kommer hon att gå jättebra på proven!
Det är möjligt att vi väljer att avla på Illa under 2020.


Korpklons Flinta ”Dåra”
(1 Nkl B-prov, 1 Ökl viltspår)

”Dåra” (stamtavla) är född 2017 efter våra egna jaktligt starka linjer. Hon är litet sen i utvecklingen, men jag tror hon kommer att blomma ut när hon är mogen. Hon är den första hund jag haft som slår undan mobilen med tassen när jag snackar i den – hon vill helt enkelt ha full uppmärksamhet (och det är ju sympatiskt)!
Dåra inledde sin karriär förra året på några få andjakter, och gjorde bra ifrån sig. Hon fick också ett godkänt anlagsklasspår. I år har hon fått ett 1 pris Nkl B-prov, och ett första 1 pris i Ökl. Hon har också provat walk-up på fasan och rapphöna. Mycket spännande!
Om allt ser bra ut och vi hittar en bra hane så avlar vi på Dåra 2020.

Brocklebank Night Jar ”Bea” (SE J(j)Ch, Gk Kkl)

Brockleband Night Jar ”Bea” (stamtavla) är född i England 2011. Hon är pigg och mycket snabb samt mjuk och lyhörd. Bea jagar änder och fasaner med matte. Hon är härlig att jaga med, eftersom hon utvecklats till en god viltfinnare och en stabil jakthund. Hon har haft en kull som har utvecklat fina arbetsegenskaper. Det finns dock valpar i kullen som inte har den mentalitet vi önskar, så vi valde att inte avla vidare på Bea.