Våra labradorer

Korpklons GunPowder ”Swish”

Swish (stamtavla) är född 2018 och är halvbror till Dåra. Han är en glad fyr med ett stort viltintresse och ett bra grepp. Swish är rörlig och tidigt utvecklad kroppsligt. Han ska bli husses egen jakthund snarare än provhund.

Vixiepictus Dove ”Illa”
(2 Nkl B-prov, Gk Akl viltspår)

”Illa” (stamtavla) är född 2018 i Danmark och har mycket välmeriterade föräldrar. Hon är en pigg, smart och vaken tik. Hon är arbetsvillig och har ett bra viltintresse med ett väl anpassat viltgrepp. Hon har varit med på andjakt och på fasanjakt i Danmark. Hon jobbar med hög intensitet men ändå med näsan på, precis som man vill ha det.
Illa har gått två Nkl-prov i år. Tyvärr låg båda i anslutning till hennes löp, och hon var mer påverkad av det än jag begrep. Hon var därför inte så fokuserad att det räckte till ett första pris, men jag vet att hon kan göra det riktigt bra. Hon känns mycket lovande. Nästa år kommer hon att gå jättebra på proven!

Korpklons Flinta ”Dåra”
(1 Nkl B-prov, 1 Ökl viltspår)

”Dåra” (stamtavla) är född 2017 efter våra egna jaktligt starka linjer. Hon är en fysiskt stark tik. Hon har en gnutta av det jag-ska-bara som är användbart i jaktliga sammanhang.
Dåra inledde sin karriär 2018 på några få andjakter, och gjorde bra ifrån sig. Hon fick också ett godkänt anlagsklasspår. Under 2019 har hon fått ett 1 pris Nkl B-prov, och ett första 1 pris i Ökl. Hon har också provat walk-up på fasan och rapphöna. Hon hart skött det bra, och visat goda viltfinnaregenskaper. Hon är redan en duktig jakthund, och bättre kommer det att bli.
Dåra ska paras i november 2020 – se blogginlägg.