Labradorer och Bluetick coonhounds

Korpklons kennel

Korpklon Hem Om oss Träningar & kurser Nyheter Våra Labradorer Fotogalleri Länkar Kontakt

Våra labradorer


Se mer om Billies kull nedan

Korpklons Vessla f -09 (SEJ(j)Ch, Gk Kkl)

Billie är dotter till vår gamla tik Doris, (SEJ(j)Ch Korpklons Myra. Hon är en alert och vaken tik som är otroligt lättlärd och har en massa goda egenskaper medfött; ett bra grepp, stort föremåls- och viltintresse, lagom dådkraft och ett fint temperament. Billie blev jaktchampion redan som treåring och arbetar lika villigt med Ove som med mig - hon vill verkligen vara till lags. Billie är den mest lättförda hund jag hittills arbetat med!

 

Billie fick våren 2014 sju valpar med FTW Oakleaf Warlord “Murph”. Det vi hittills har sett av dem arbetsmässigt ser bra ut.

Billie fick sommaren 2017 en kull på fem valpar med Minnows Irish Brand “Danny”. Vi har behållit en tik - se ovan. Kullen ser i sin helhet mycket fin ut med trygga och trevliga hundar med härligt sätt att arbeta. Jag tror mycket på deras förmåga att apportera såväl som spåra.

 

Billie har nu fått en sista kull. Denna gång valde vi den treårige hanen FTW Silversnipe Vectra “Victor”, importerad från Skottland av Bitte Sjöblom, Askrikes kennel. Se mer om kullen här.

maria.cedersmyg@telia.com, 0704-33 45 45     

Stamtavla

Brocklebank Night Jar f -11 (SEJ(j)Ch,1 Hp Ekl, Gk Kkl)

Bea är vår engelska fröken, en näpen dam.Hon är observant och pigg, mycket intensiv i sitt arbete. Hon har ett utpräglat viltintresse och ett bra grepp. Hon är duktig på gåsjakten.

Bea fick i april 2015 en kull med Glenbriar Fresco “Whiz”. Kullen

artar sig jaktligt bra med intensiva, och arbetsvilliga hundar.

Det är dock några av dem som inte blivit så trevliga och trygga som man kan förvänta sig av en labbe, och jag har därför valt att ta Bea ur avel.

Stamtavla

Korpklons Flinta f -17

Dåra är dotter till Billie och Danny, Minnows Irish Brand. Hon är en frisk fläkt, social, ständigt glad och riktigt lättlärd. Samtidigt hinner hon tänka och jobbar klokt. Vi hoppas mycket på Dåra!  

Vixiepictus Dove f -18

Illa hämtade vi hem från Jylland den 2 juli. Hon är efter DKBCh Batmoors Gentle George Will “Vitus” och Batmoors Artistic Pixie Lott “Pixie”, som är framgångsrika danska A-provshundar. Båda föräldrarna har ett trevligt sätt och jagar förnuftigt, så vi hoppas på det bästa för lilla Illa.

Illa är smart, hon är en riktig problemlösare!

Stamtavla