Unghundsderbyt och WT

Summering av Unghundsderbyt och WT i Orsa

Dåra och Illa startade både på Unghundsderbyt i Orsa och det WT som ordnades dagen därpå. Det var en härlig tillställning, välordnad och trevlig i fina marker. Derbyt hade 184 startande och WTt drygt 160.
Dåra fick inte riktigt till det på lördagen, litet ofokuserad och vimsig då. För Illa gick det bättre; ingen nolla och fina markering utom på vattenstationen, där hon tvekade något och tappade för många poäng för att konkurrera i toppen. Hon kom på 23e plats av 184 hundar, vilket förstås inte är illa (!).

På WTt dagen därpå var Illa trött och gjorde två sämre stationer. Istället var det Dåras dag: hon skärpte till sig och gjorde flera riktigt fina apporter. På den första stationen (fortgående nedför en slänt med skott under gång, följt av skott och kast då man kom till en given punkt; enkelmarkering med dolt nedslag och där hunden inte syntes för föraren då den var i rätt område) lyckades Dåra göra en helt felfri och mycket snygg insats. För detta belönades hon med domarens val och fick en dummy med kurbits-tryck!

Vi har lärt oss mycket på den här turen. Jag har särskilt uppskattat att få resa och tävla tillsammans med Martina, som alltid är positiv och analyserar hundarbetet på ett konstruktivt sätt. Och folk som hon, som har nära till skratt, är det ju en hälsokur att få vara med! Jisses vad vi har garvat! Och gått har vi också gjort, en avslappnande 2,5-timmas tur på söndagkvällen fick vi till. Det kändes härligt i den vackra Dala-naturen.