Labradorer och Bluetick coonhounds

Korpklons kennel

Korpklon Hem Om oss Träningar & kurser Nyheter Våra Labradorer Våra Blueticks Bluetick breed info Fotogalleri Länkar Kontakt

Familjen består av Ove, Maria, Disa och Knut.

Ove är skogsmänniska sedan barnsben och utbildad viltförvaltare. Ove jobbar som arbetsledare på Skogsstyrelsen och jagar med bluetick, labbe och blandras. Han har tidigare också haft setter, tax, stövare, terrier och spets. Ove är utbildad drev- och spårprovsdomare.

Maria är intresserad av allt levande i naturen och utbildad veterinär. Maria jobbar som byråkrat på Jordbruksverket sedan 14 år tillbaka för att kunna ägna sig åt uppfödningen och jakten i större utsträckning. Hon började sin hundförarkarriär med en syndigt envis och jaktgalen korthårsvorsteh, vilket var en bra grund för att sedan hantera mjuka men jaktsugna labbar.

Disa är vår hund- och jaktintresserade 18-åriga dotter som tränar agility och älskar att tävla på ELMIA-mässan.

Knut är vår 14-åriga son som är mest intresserad av jakten och vapnen men gillar vår gråhund och våra valpar, som synes (vem älskar inte valpar?!).

 

Labbarna har funnits i Oves liv sedan han började jaga sjöfågel, och i Marias liv sedan hon mötte Ove. Aveln började med att vi 2001 parade Oves tik Elsa från Mandylike’s kennel med en hane som Ove haft med från Portugal sedan han jobbade där 1995-96. Vi fick mersmak, och fortsatte med att avla också på en tik från Iliadens, som Maria gjort till jaktchampion. Då föddes också KORPKLONS KENNEL. När Ove sedan tog över en bluetick coonhound från en kompis och upptäckte att den var mycket lämpad för vildsvinsjakt fick han ett nytt hundintresse. Han tjatade sig till en import-tik för att kunna avla också på bluetick, och vi har nu fått våra första egna bluetick-kullar. Så är det bara att vänta och se vad famtiden utvisar.

Om oss och kenneln

Ove o Maria Cedersmyg, Broddstorp, SE-56393 Gränna, Sweden